יום ראשון, 9 בפברואר 2020

החדשות הטובות של ישראל 09 בפברואר 20.


במהדורת ה- 9 בפברואר 2020 לחדשות הטובות של ישראל, השיאים כוללים:

• טיפול חדש עשוי להוות תרופה עתידית למחלות אלצהיימר ומחלות מוח אחרות.
• מיקרוסופט ישראל מפתחת אפליקציה שתעזור לחולים למצוא ניסויים קליניים.
WIZO חוגג מאה שנות תמיכה בישראל.
• שדרוג משמעותי ביחסי ישראל עם אוגנדה, סודן ובוליביה.
• בואינג מאמצת טכנולוגית ההמראה האנכית הישראלית החדשנית.
• הנפקת אגרות חוב מוצלחת מראה אימון בכלכלה הישראלית.
• אתר פולחן יהודי קדום התגלה בסמוך לירושלים

ההישגים הרפואיים של ישראל

עיכוב אנזים עשוי לרפא את האלצהיימר. ProteKt Therapeutics של ישראל מפתחת טיפול במחלת אלצהיימר בשלב מוקדם. זה מעכב את האנזים PKR שבא לידי ביטוי יתר בחולי אלצהיימר ועלול להאט או אפילו להפוך את התקדמות המחלה. יש לזה גם פוטנציאל ל- ALS, הנטינגטון ופרקינסון.

מצב יתום לטיפול בסרטן הלבלב. הנציבות האירופית העניקה לאחרונה מעמד של תרופת יתום לטיפול בסרטן הלבלב BL-8040 (Motixafortide) מבית BioLineRX. BioLineRX יכולה כעת לקבל הטבות כולל מימון של האיחוד האירופי, פחות רגולציה ובלעדיות בשוק.

יום הסרטן העולמי של HealthTECH. אוניברסיטת תל אביב ייצגה את ישראל ביום הסרטן העולמי כאחת מחמש ערים באירופה, שידרה במקביל חדשות על ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות באבחון וטיפול בסרטן. האירוע נערך בחסות פרויקט NOBEL שחולל מהפכה בתחום הבריאות באירופה.

השותפים של שיבא ברלין AI למחקר ופיתוח סרטן. הקרנטיזם של ברלין, השיק שותפות מו"פ עם מתחם ה- ARC (האצה, עיצוב מחדש, שיתוף פעולה) במרכז הרפואי שיבא. הם ישתמשו בבינה מלאכותית כדי לפתח אלגוריתמים לחיזוי תוצאות לנהלי טיפול בסרטן.

ארה"ב מאשרת חבילה שלמה לזיהוי שבץ AI. ה- FDA האמריקני אישר בעבר את תוכנית סריקת המוח מ- Aidoc בישראל. כעת היא אישרה את כל ארבעת מוצרי ה- AI של Aidoc, כך שהחבילה המקיפה שלה יכולה לזהות ולמקד במהירות שבץ איסכמי וגם שטף דם בביצוע סריקות CT.

האצת הרפואה ההתחדשות. CollPlant של ישראל משתפת פעולה עם מערכות תלת מימד מבוססות בארה"ב כדי לעודד פריצות דרך ברפואה התחדשתית. זה מפגיש טכנולוגיות הדפס תלת ממד מובילות עם טכנולוגיית הביואינק של Collprint להדפסת ביו תלת מימדית של רקמות ואברים.

מחקר רפואי בחלל עם איטליה. ישראל ואיטליה אמורות לשגר לוויין בחודש מרץ, עליו ייערך מחקר רפואי באפס כוח משיכה. המשימה כוללת את חלל הפארמה של ישראל, הטכניון הישראלי, בית החולים שיבא, האוניברסיטה העברית וסוכנויות החלל הישראליות והאיטלקיות.

גוף על שבב. צוות של מעל 50 חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת תל אביב בנו בהצלחה "איברים-על-שבבים" אנושיים שמטרתם להאיץ ניסויים של טיפולים חדשים. הם קישרו 10 שבבים יחד ליצירת פלטפורמת גוף-על-שבבים אנושיים פונקציונליים.

מיקרוסופט ישראל נותנת תקווה לחולים. כפי שפורסם בעבר צוות המו"פ הישראלי של מיקרוסופט פיתח את העוזר הרפואי הווירטואלי של Microsoft Healthcare AI. מנהלת הצוות הדס ביטרן מתארת ​​את הפרויקט. כעת הם עובדים על פרויקט New Hope כדי להתאים חולים לניסויים קליניים ברחבי העולם.

החסיד הראשון שסיים את לימודיו בבית הספר לרפואה ישראלית. ד"ר יהודה סבינר הוא החרדי הראשון יליד ישראל שסיים את לימודיו בבית הספר לרפואה. איש חסידי גרר, יהודה נרשם לטכניון הישראלי, סיים את לימודיו בבית החולים הרפואי שיבא. 35 חרדים הולכים כעת בעקבותיו.

ישראל היא מכילה וכללית

בית הגלגלים - שווה בין שווים. ששת המרכזים של ארגון חסד ישראלית בית הגלגלים הם בית לסביבה הכוללת חברתית בה 500 ילדים, נוער ובוגרים צעירים עם מוגבלות (יהודים, ערבים, בדואים, נוצרים, מוסלמים ודרוזים) יכולים להגיע למלוא הפוטנציאל שלהם. סרטון מאוד מרגש.

נוער האור. עמותת פטריציו פאולטי בישראל הקימה פרויקטים של "נוער האור" לנוער בסיכון מכל המגזרים בחברה הישראלית. הם מכינים נרות שעווה ממוחזרת בשלושה אתרים. כ -120 בני נוער מועסקים בשנה, ועוזרים להם להתפתח למבוגרים המותאמים היטב. רשת הון סיכון ישראלית הינה שותף מרכזי.

100 שנות טיפול בישראל. ההסתדרות הציונית הבינלאומית "נשים" (WIZO) חגגה מאה שנה של טיפול במצוקה בישראל. למעלה מאלף נשים המייצגות קהילות יהודיות מארבעים מדינות השתתפו בכנס שלה, ערכו אירועים חגיגיים וביקרו בפרויקטים רבים של ויצו בישראל.

ישראל בוחרת אתיופית-ישראלית באירוויזיון לשנת 2020. עדן אלן הירושלמית היא האתיופית-ישראלית הראשונה שתייצג את ישראל בתחרות השירים באירוויזיון. היא זכתה בכוכב הבא של ישראל. הרקע המגוון שלה כולל בתי ספר דתיים וחילוניים פלוס שירה במקהלה יהודית וערבית.

מושל טקסס מחפש אחר הטכנולוגיה הישראלית. מושל טקסס, גרג אבוט, עמד בראש משימת פיתוח כלכלי לישראל לפיתוח שותפויות חדשות וקיימות עם יזמים ישראלים בתחום הביטחון ברשת, אנרגיה ובריאות. הם ביקרו ב Startup Nation Central ובמרכז הרפואי שיבא.

שדרוג הקשרים עם אוגנדה וסודן. ראש הממשלה נתניהו עשה יום טיול באוגנדה ושם דנו הוא ונשיא המדינה יובי מוסבני בפתיחת שגרירות בירושלים. במהלך הביקור הוא נפגש גם עם מנהיג המעבר של סודן, עבדל פתחא א-בורחן, שהיה להוט לשפר את הקשרים עם ישראל.

היחסים שוחזרו עם בוליביה. לראשונה מזה 14 שנה נפגשה משלחת של משרד החוץ הישראלי עם בכירי ממשלת בוליביה בלה פאס לשיחות בעקבות חידוש היחסים בין המדינות לפני כחודשיים. שני הצדדים הסכימו על תחומים שונים לשיתוף פעולה.

ערכות מגן עבור חב"ד בסין. הארגון הרפואי הישראלי מגן דוד אדום שלח פריטי ציוד ל -14 בתי חב"ד בסין כדי לסייע בהגנה מפני התפשטות נגיף הקורונוי. הם כוללים 2,000 מסכות ו -200 ערכות הגנה מלאות שכל אחת מכילה חליפות מיוחדות, מסכות, משקפיים, נעליים וכיסויי כובעים.

התאמת מתנדבים למטרות. ההפעלה הישראלית GivingWay תואמת מתנדבים ללא מטרות רווח הזקוקים נואשות לעזרה. ל- GivingWay יש 4,000 מלכ"רים ב -122 מדינות בפלטפורמה שלה, המתחברים לאלפי מתנדבים ברחבי העולם. 50% מהמתנדבים עובדים מהבית, למשל. בניית אתרי צדקה.

מדעי הטכנולוגיה

שתי תחנות כוח חדשות לגז. ישראל תקים שתי יחידות כוח בחדרה עד שנת 2022 שיופעלו אך ורק בגז טבעי. היחידות יספקו 1,200 מגה וואט כוח, ויחליפו ארבע יחידות ייצור פחמיות כחלק מתוכנית ישראל לחסל את השימוש בפחם עד שנת 2025 ולשפר את איכות האוויר.

שותפות בואינג לטכנולוגיית ההמראה האנכית. ענקית בואינג, ענקית ארצות הברית, חתמה על הסכם עם חברת הרובוטיקה הטקטית בישראל לחקור, לפתח, לייצר ולשווק מוצרי VTOL מבוססי Fancraft (Vertical Takeoff and Landing). הרובוטיקה הטקטית מפתחת את הרכב הבלתי-מאויש של Cormarant.

המוצרים החדשים של OrCam. כפי שפורסם בעבר, OrCam של ישראל ישררה נציגים ב- CES 2020 עם OrCam Hear ו- MyEye2 חדש. הוא הראה גם את OrCam Read - שמסמל טקסטים מודפסים או דיגיטליים בזמן אמת. ו- OrCam MyMe - לביש המשתמש בזיהוי פנים כדי לזהות מישהו לעיוור.

סיכוני אבטחה ממכוניות חשודות. חברת Quest Solution Inc, שהוקמה בישראל, פיתחה זיהוי רכב מבוסס AI ושליפה וניתוח מהירים של בסיסי נתונים באופן יזום כדי לזהות סיכוני אבטחה. הוא מספק התראות למניעת אירועי טרור - הגנה על תשתיות קריטיות, בתי ספר ועוד.

מה אמיתי? חלק מהקוראים עשויים לחשוש שהבינה המלאכותית האחרונה, מציאות מדומה ועריכת תמונות חכמות עלולים לגרום לעולם של סרטונים מזויפים. למרבה המזל, Cyabra הישראלית פיתחה טכנולוגיה המאתרת סרטונים שנעשו על ידי מומחים כמו גם בוטים (רובוטים סייבר) המפעילים פרופילים מזויפים של מדיה חברתית.

שלוט במכשירי IoT שלך ברחבי העולם. FloLive היושב בלונדון מציע שירות קישוריות IoT מבוסס ענן המאפשר לחברות בתעשיית IoT לפרוס, לנהל ולהפעיל את מכשירי ה- IoT שלהן מכל מקום בעולם. עכשיו בדיוק גייסו 21.5 מיליון דולר כדי לעזור לה להתרחב באירופה, אסיה וצפון אמריקה.

הופך את פנסי הרחוב לחכמים. ההפעלה הישראלית ACiiST ממירה פנסי רחוב לרשת איסוף נתונים מחוברת. הקופסאות השחורות של ACiiST, בערך בגודל של שני מכשירי אייפון, מחוברות למוצבי תאורה קיימים. הם מכילים חומרה ותוכנה שניתן להשתמש בהם כדי להתחבר למצלמות, טלוויזיה במעגל סגור, חיישנים ו- wifi.

טעינה של מכונית חשמלית לארה"ב וקנדה. אחד מפרויקטי האנרגיה המשותפים הממומנים על ידי קרן BIRD של ארה"ב וישראל עליהם דווח לאחרונה הוא הפרויקט השותף לצ'אקרטק של ישראל עם Blink Charging. הטכנולוגיה הייחודית של "אחסון קינטי" של צ'אקרטק תשפר את הביצועים של תחנות הטעינה של בלינק באזורים כפריים.

הפיכת צוות התמיכה המתחיל למומחים. חברת אקוונט טכנולוגיות שהוקמה בישראל מפתחת פלטפורמת מודיעין שירות מבוסס AI המספקת לכל עובדי שירות הלקוחות גישה למאגר הידע של החברה (ספריית מידע). זה מייצר רשת עצבית הממפה בעיות לפתרונות הנכונים.

הכשרת התלמידים להגנה על יבולים. ADAMA, שהוקמה בישראל ואוניברסיטת תל אביב, השיקו תוכנית מחקר והוראה ייחודית. זה צפוי לסייע במאבק במחלות גידולים, בהגדלת התשואות ובאספקת המזון, תוך צורך פחות כימיקלים, ובכך להגן על הסביבה ועל שרשרת המזון.

כלכלה ועסק

ביקוש עצום לאג"ח ישראליות. ישראל גייסה שיא של 3 מיליארד דולר בחו"ל בשיעור הנמוך ביותר שאי פעם הצעה ישראלית. הביקוש הגיע לשיא של כל הזמנים, ממעל ל40 מדינות כולל ארה"ב, בריטניה, גרמניה, יפן והונג קונג. זה שיקף אמון בקרב המשקיעים הגדולים בעולם במשק ישראל.

מרכז מרכז הפינטק הבינלאומי של ניו יורק. חברות סטארט-אפ ישראליות עומדות בבסיס מערכת האקולוגיות הפונטק של ניו יורק. כעת, חברת JVP של ירושלים ותאגיד הפיתוח הכלכלי של ניו יורק השיקו את מרכז הסייבר הבינלאומי של NYC בסך 100 מיליון דולר. (בהשקה אמרה שחקנית גווינת 'פאלטרו, "השנה הבאה בירושלים"!)

יעדי קיץ חדשים של סאן ד'אור. חברת הבת של אל על, סאן d'Or, משיקה שלושה נתיבים עונתיים חדשים משדה התעופה בן גוריון בתל אביב. המסלולים החדשים הם לעיר קלוז 'הרומנית החל מאי 2020; לפאפוס, קפריסין, החל מיוני; ולורונה, איטליה מיולי. המסלול יפעל לאחר מכן עד סוף אוקטובר.

בניית מל"טים עם הודו. התעשייה האווירית הישראלית (IAI) משתפת פעולה עם ההינדוסטאן האווירונאוטיקה ההודית (HAL) ודינאמטיק טכנולוגיות (DTL). התעשייה האווירית תשתף טכנולוגיות מזל"ט ותקדם ייצור כלי רכב אוויריים בלתי מאוישים הודים (מל"טים).

שותפות חדשנות בתל אביב - לונדון. רשת ההפעלה SOSA, שבסיסה בראש העיר תל אביב, הצטרפה לשיתוף פעולה עם מרכז החדשנות הלונדוני פלקסל. SOSA משלבת רשת משקיעים עם מרכז חדשנות ארגוני הפועל ממרכזים בתל אביב ובניו יורק. יש לה כבר 250 שותפים בעשר מדינות.

SodaStream מכוון לשוק של סין. המנכ"ל החדש של SodaStream, אייל שוחט, מתכוון להשיק בסין בשנת 2021. SodaStream הוא המעסיק האזרחי הגדול בישראל של נשים בדואיות, אסירות, אתיופיות-ישראליות וערבים פלסטינים. זה מונע כיום מיליוני בקבוקי פסולת פלסטיק מדי שנה.

SAP מזהה את ההפעלה הישראלית. חברת התוכנה הרב-לאומית הגרמנית SAP השקיעה בהפעלה ישראלית PlainID, יצרנית תוכנה המאפשרת הרשאות בודדות. מוצרי PlainID מגנים על הנכסים הדיגיטליים של המשתמשים בפלטפורמת ענן נתוני הלקוחות של SAP על ידי אבטחת יישומים בענן, ניידים ואחרים.

יונדאי מגבה את הפעלת הדיבור-טק הישראלי. חברת המנועים של יונדאי הובילה סבב גיוס זרעים לטכנולוגיית ההפעלה הישראלית Kardome Technology. קרדום מפתחת אלגוריתם דיבור לטקסט רב-משתמשים המתמקד בקולו האישי של האדם, תוך סינון רעשי רקע בסביבות מאתגרות אקוסטיות.

סיסקו תומכת בהפעלה של בדיקות ישראליות. ענקית המחשבים סיסקו הובילה סבב גיוס בסך 8.6 מיליון דולר בטכנולוגיות SeaLights בישראל. SeaLights מציע שירות אוטומציה לבדיקת תוכנה מבוסס ענן המיועד לזהות ולמנוע שינויי קוד שלא נבדקו. החברה מפרטת את Dell כאחת מלקוחותיה.

תנובה מתחברת להפעלת IoT. תנובה, שבבעלות חברת ברייט פודס בסין, הצטרפה לשיתוף פעולה עם Seebo הישראלי כדי לעזור לה לאמץ את טכנולוגיית ה- AI ו- IoT (Internet of Things). סיבו הופך מכונות קיימות למערכות חכמות ומחוברות, שלדעת תנובה יכולות לחולל מהפכה בתעשיית החלב.

לאינטל ישראל יש שנה נהדרת. המולטי-לאומית הגדולה בישראל, אינטל, ייצאה 6.6 מיליארד דולר של מוצרים ישראלים בשנת 2019 - עלייה אדירה של 70% על 3.9 מיליארד דולר בשנת 2018. הרבה נבע מכך שהמפעל החדש שלה בקרית גת הגיע לייצור מלא. אינטל מעסיקה כיום כ 13,700 עובדים בישראל, כולל 900 העובדים במובייל.

תרבות, בידור וספורט

ספרים בחינם לילדים. ענקית המזון מקדונלדס בישראל מחלקת לילדים קריאת ספרים בחינם כאשר הם או הוריהם קונים ארוחות שמחות. "התאומים של אוורפורסט: הרפתקאות בעולם הפראי", נכתבו על ידי סופרת הילדים קרסידה קאוול ותורגמו לעברית וערבית.

קרא על החוצפה הישראלית. היזמית הישראלית ענבל אריאלי היא גם המחברת של "חוצפה: מדוע ישראל מהווה מוקד חדשנות ויזמות". היא מסבירה כיצד התרבות הייחודית של ישראל מייצרת "שיבושים" שרוצים לשנות את העולם. הגורמים כוללים הורות וחוסר וודאות המעודדים את דחיקת הגבולות.

המדבר של ישראל חי. 150 צלמי חיות בר הגישו כ -500 תמונות לשופטים בפסטיבל Planet Arava 2 ותחרות באילת. מטרת הפסטיבל הייתה "לקדם את נוף הערבה ובעלי החיים באמצעות צילום של אנשים שחשים זיקה לאזור וליופיו".

גן העדן הטרופי החדש של ירושלים. הקונסרבטוריון הטרופי של הגנים הבוטניים של ירושלים נפתח לציבור מחדש לאחר טרנספורמציה של 18 מיליון דולר בסך 18 מיליון דולר. אזורי יערות הגשם והמדבר מכילים כ -300 סוגים של צמחים, כולל מינים בסכנת הכחדה, עצי בננה אקזוטיים, צמחי קפה, סחלבים וקקטוסים.

המסעדה הטובה ביותר בפריס היא ישראלית. שאבור, המסעדה החדשה של השף הישראלי אסף גרניט, שהושקה לפני כשלושה חודשים בפריס, נבחרה כ"המסעדה הטובה ביותר של השנה "של הבירה הצרפתית על ידי לה פיגארוסקופ, המדריך התרבותי והגסטרונומי הפריסאי שפרסם היומון הצרפתי Le Figaro .

פלפל אדום צ'ילי פלפל חוזר. קבוצת הרוק רד הוט צ'ילי פפרס חוזרת לראשונה לתל אביב מאז 2012. הם יהיו הקבוצה הבכירה בפסטיבל Funkyard תל אביב בפארק הירקון ב -10 ביוני.

החלקה הישראלית זוכה במדליה אירופית. מחלף המהירות הישראלי בן ה -30 ולדיסלב ביקאנוב זכה במדליית ארד במירוץ 1,500 מטר באליפות אירופה בהחלקה על מסלול מסלול קצר בהונגריה. כעת הוא מחפש להעפיל לטוקיו, שיהיו המשחקים האולימפיים השלישיים שלו.

המדינה היהודית

כוכבת הפופ נועה מצטרפת לצה"ל. סנסציית המוזיקה העתידית של ישראל, נועה קירל, בדיוק החלה קדנציה של שנתיים בצה"ל. היא אמרה, "אני רוצה לשמש דוגמה לבנים ולבנות להתגייס." רב אמר להוריה לשנות את שמה נויה לנועה כתינוקת, בגלל מחלה. הוא אמר שזה יאפשר לה לזוז ("לנוע").

אתר ארכיאולוגי יהודי עתיק שנחשף. ארכיאולוגים ישראלים חשפו מתחם מקדש מיוחס לתקופת הברזל בסוף המאה העשירית ותחילת המאה ה- 9 לפני הספירה בתל מוצא, מערבית לירושלים. יש לזה קווי דמיון למקדש שלמה המלך ויכול להיות שהוא אחד האתרים שננטשו כשריכוז שירותי הקורבן בירושלים.

סטודנטים נוצרים רואים את ישראל מגוון. המעברים ללא כוונת רווח מארגנים טיולים בת 9 יום לישראל עבור 3,000 סטודנטים נוצרים בכל שנה. זה מלמד אותם על שורשי אמונתם וחושף אותם לישראל המודרנית. המשתתפים נותנים שיחות לאחר כנסייה בכנסיות וכותבים מאמרים לעיתונים מקומיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.